‘Ideeën zijn ongrijpbaar, net als golven. Ze bereiken ons nadat ze enorme afstanden hebben afgelegd, en hun herkomst is vaak in nevelen gehuld of nauwelijks voorstelbaar’ - Robert Macfarlane in ‘De laatste wildernis’*

N

Schoner

N

Relaxter

N

Veiliger

N

Zuiniger

N

Bewuster

Ergens eind september, op weg naar mijn wekelijke zangles, was daar als uit het niets de gedachte: ga eens 100 rijden en ervaren hoe of dat voelt. Het was halverwege de ochtend, redelijk rustig op de snelweg en ik reed 130 op een traject waar dat geoorloofd is. Ik heb gehoor gegeven aan de ingeving en het voelde eigenlijk heel relaxt. En eerlijk is eerlijk, eerst ook een beetje onwennig. Vervolgens kwam daar de gedachte om er iets mee te doen: een sticker op de auto!

Het korte gesprek met mezelf ging als volgt:

  • Ja maar hoezo? Ik ben niet van actie voeren toch?
  • Dat kan wel zo zijn, maar als je ergens voor staat, dan mag je dat ook uitdragen
  • Klopt, helemaal waar

En zo gevoeld, zo gedaan. Het hangt natuurlijk al een poosje in de lucht: straks wordt het maximaal 100 km/uur rijden zeer waarschijnlijk van hogerhand opgelegd. Maar de politiek werkt traag, dus waarom niet vanuit bewustzijn en eigen verantwoordelijkheid nemen het initiatief alvast oppakken? Dat voelt sowieso altijd beter en vrijer.

Voel jij je aangesproken door één of meer of misschien wel alle redenen waarom het beter zou zijn om maximaal 100 km/uur te rijden? Het is schoner, relaxter, veiliger, zuiniger en bewuster.

Doe dan mee en plak een sticker op je auto om andere weggebruikers erop attent te maken dat je maximaal 100 rijdt. Wel zo veilig. En wie weet, trek je meer automobilisten over de streep om ook mee te doen. Samen op weg!

De eerste 1000 stickers zijn verkrijgbaar voor slechts € 1,00 per stuk, inclusief verzending.

Vul het contactformulier in, dan stuur ik je een tikkie en, na ontvangst van je euro, ligt de sticker na een paar dagen bij je in de brievenbus.

* Gaandeweg kwam ik erachter dat anderen op precies hetzelfde idee waren gekomen. En dat is niet zo gek natuurlijk, want we kunnen niet anders dan gevolg geven aan de roep: zorg voor onze aarde en de generaties na ons. We hadden ieder al wat werk verricht dus helemaal samenwerken kon niet meer, maar ik verwijs je graag naar de website www.100km.nl van de broers Bastiaan en Jeroen van Esch.   

Ja, ik doe mee en bestel de sticker(s)!

Je gegevens worden alleen gebruikt voor het verzenden van een Tikkie en de sticker(s)

Volg Ik rijd 100 op social media